Sitemap | Colofon
© Copyright Anders-Verwarmen
aardwarmte korf
specificaties
referenties
video
download
contact
introductie
|
zo werkt het
|
voordelen
|
aardwarmte installatie
|
warmtepomp
|
benodigde producten

De voordelen van de aardwarmte korf

1. Benutten van beschikbare, regeneratieve,  duurzame energiebronnen

De aardwarmte (geothermie) heeft zich de laatste jaren uitgekristalliseerd tot dé toonaangevende moderne, relatief onafhankelijke energiebron voor de verwarmingstechniek. Aardwarmte is overal, bijna onbeperkt en bovenal vierentwintig uur per dag beschikbaar. Er zijn momenteel drie procédés voor de energiewinning op de markt:

  1. aardwarmte sondes
  2. oppervlaktecollectoren en
  3. de innovatieve Aardwarmte korf

2. Gepatenteerde en milieuvriendelijke techniek

  1. Door de conische vorm van de Aardwarmtekorf wordt een groter oppervlak gecreëerd voor de opname van de aardwarmte en wordt het inhoudsvolume voor het energietransportmiddel, de waterglycol oplossing, gemaximaliseerd. Daardoor kan de warmte energie gelijkmatig worden onttrokken aan de aarde.
  2. Ook wordt het zogenaamde ‘bevriezen’ dat incidenteel bij andere systemen optreedt, voorkomen omdat de warmte onder de vorstgrens op een diepte van 100 tot 400 cm wordt onttrokken. Zodoende worden de ecologische micro-organismen in de grond niet beïnvloed.
  3. Het grondoppervlak boven de aardwarmtekorven is gewoon voor beplanting geschikt. De aardwarmte korf heeft hierop geen invloed. Het grotendeels verzegelen van de grond door middel van bestrating moet echter vermeden worden.
  4. Door het blootstellen aan de zon en het bevochtigen van de aarde door regen en grondwater regenereert de gebruikte bodem op natuurlijke wijze.
  5. De drukverhouding in het korfveld ligt tussen 1,0 en 1,5 bar.
  6. Door de geringe plaatsingsdiepte boven de grondwaterstromen worden veranderingen in de waterhuishouding voorkomen.
  7. De compacte afmeting van de aardwarmte korf vereist voor het totale aardwarmte korfveld tot 60 procent minder ruimte dan een oppervlaktecollector met vergelijkbare capaciteit.

3. Vlotte vergunningsprocedures en korte bouwperiode

Aardwarmtekorven hebben het voordeel dat er voor de installatie geen tijdrovende en dure boringen moeten worden verricht. Daardoor verlopen ook de procedures voor bouwvergunningen, die per provincie verschillen, aanzienlijk sneller en bijna altijd met een positief resultaat.

De aardwarmte korven worden zelfs in waterbeschermingsgebieden toegestaan.

4. Praktijkervaring en individuele planning

De individuele, modulaire bouwwijze van het Aardwarmte korfsysteem die per situatie kan worden aangepast aan alle daarvoor geldende specifieke eisen, de betrouwbare distributie via Anders-Verwarmen en de probleemloze installatie door regionale, gecertificeerde bedrijven garanderen maximale zekerheid bij de planning, de uitvoering en de werking.

banner
Duurzaam rendement

Prijsontwikkeling fossiele brandstoffen

Vanwege de prijsontwikkeling van fossiele brandstoffen (zoals aardolie) stappen steeds meer huiseigenaren en mensen die een huis laten bouwen over op duurzame energie.
lees meer...

Subsidie mogelijkheden

Om het gebruik van duurzame energie te stimuleren is er vanuit de overheid subsidie voor het gebruiken van aardwarmte als energiebron. Ook voor het gebruik van de warmtepomp zijn er mogelijkheden. Lees hier meer over subsidie van aardwarmte en subsidie van de warmtepomp.

lees meer...

Voordelen bij hypotheek aanvraag

Bij nieuw- of verbouw kan men bij diverse hypotheekverstrekkers een speciale energiehypotheek afsluiten die de aanschafwaarde voor een groot deel compenseert (bijv. Rabobank -klimaathypotheek).
lees meer...

Lager energie verbruik en minder aanslag op natuurlijke hulpbronnen

Bovendien is men door de geringe behoefte aan primaire energie voordeliger uit. Een warmtepomp bespaart 30-50% op uw verwarmingskosten én u heeft de zekerheid dat de zeer duurzame onderhoudsvrije en milieuvriendelijke verwarmingstechniek de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet ontziet.
lees meer...

Lage kosten

Tenslotte zijn de kosten van de aardwarmtekorf zijn betrekkelijk gering; de erkende aannemer kan het systeem veelal binnen één dag aansluiten. Maar dankzij de compacte conische vorm is het rendement aanzienlijk hoger dan dat van warmtesondes of oppervlaktecollectoren.
lees meer...