Sitemap | Colofon
© Copyright Anders-Verwarmen
aardwarmte korf
specificaties
referenties
video
download
contact
introductie
|
zo werkt het
|
voordelen
|
aardwarmte installatie
|
warmtepomp
|
benodigde producten

Aardwarmtekorf haalt hoger rendement dan warmte sondes

Geothermische energie gebruiken

Sondes zijn gesloten systemen voor aardwarmtewinning. Door middel van de sondes wordt de warmte uit de bodem naar de oppervlakte gehaald. Het principe van de sondes is te vergelijken met dat van de aardwarmte korven. De aardwarmte korf wordt op een geringere diepte geplaatst waardoor het rendement veel groter is.

Gesloten systeem voor aardwarmtewinning

Zowel bij de aardwarmtekorf als bij sondes circuleert de warmtedrager in een gesloten systeem waarbij er warmte uit de aarde wordt opgenomen. De gewonnen bodemwarmte wordt met behulp van een warmtepomp aan de warmtedrager onttrokken en op verwarmingswatertemperatuur gebracht. Door de grotere plaatsingsdieptes van de sondes heerst er een klein temperatuursverschil waardoor regeneratie van de energie nauwelijks kan worden gerealiseerd. De aardwarmtekorf bevindt zich echter op een diepte waarop seizoensgebonden temperatuurwisselingen aanwezig zijn.

Voor innovatieve oplossingen

Anders-Verwarmen biedt voor projecten op het gebied van regeneratieve energieën een uitgebreid productenpakket van erkende partners. Wij zorgen voor een correcte aanlevering en vakkundig advies met betrekking tot de productkeuze.

banner
Meer informatie

Schone energie

De aardwarmtekorven winnen schone energie afkomstig van de aarde. Deze schone energie kan worden benut voor de verwarming en koeling van uw woning en bedrijfspand.
Lees meer..

Alternatieve energiebronnen

Door alternatieve energiebronnen te gebruiken worden we minder afhankelijk van aardolie en aardgas. Het systeem van aardwarmtekorven maakt gebruik van geothermische warmte.
Lees meer..

Geothermie

Omdat geothermie altijd en overal aanwezig is, kunt u deze gemakkelijk winnen en benutten voor een aangename binnentemperatuur door middel van de aardwarmtekorf.
Lees meer..