Sitemap | Colofon
© Copyright Anders-Verwarmen
aardwarmte korf
specificaties
referenties
video
download
contact
werkingsprincipe
|
planning
|
technische gegevens
|
plaatsing
|
veel gestelde vragen

Werkingsprincipe van de Aardwarmtekorf

Het principe voor het benutten van aardwarmte met Aardwarmtekorven lijkt op dat van aardwarmtesondes. Bij het verwarmen circuleert de warmtedrager door een gespiraliseerde buis en neemt daarbij warmte uit de aarde op. De daarbij gewonnen geothermische energie wordt door middel van een warmtepomp aan de warmtedrager onttrokken en op verwarmingswatertemperatuur gebracht. Doordat dit principe ook bij turbulente stroomverhoudingen kan worden toegepast, is er een maximale energie-onttrekking mogelijk.

 Grafiek werkingsprincipe van de Aardwarmtekorf

Het verschil tussen de Aardwarmtekorf en aardsondes is, dat bij de sondes het oorspronkelijk hogere temperatuurniveau van de waterglycol oplossing van 8 °C - 10 °C na de eerste winterfase en de daarmee verbonden afkoeling tot 0 °C tot 2 °C daalt en een traag regeneratieverloop laat zien. Een volledige regeneratie wordt meestal niet meer gerealiseerd. De Aardwarmtekorven bevinden zich echter op een diepte, waar seizoensgebonden temperatuurwisselingen aanwezig zijn.

banner
Aanvullende informatie

De Aardwarmtekorf

De Aardwarmtekorf van is de moderne oplossing voor iedereen die gaat bouwen, en eigenaren die de kracht van hun eigen grond kosteloos en op effectieve wijze voor het winnen van energie willen benutten.

Op deze manier wordt men voor een deel onafhankelijk van de steeds krapper wordende aardgas- en olievoorraden.

lees meer...

Randvoorwaarden voor toepassing van de aardwarmtekorven

Hier vindt u meer informatie over de randvoorwaarden voor installatie van de aardwarmtekorf

lees meer...