Sitemap | Colofon
© Copyright Anders-Verwarmen
aardwarmte korf
specificaties
referenties
video
download
contact
introductie
|
zo werkt het
|
voordelen
|
aardwarmte installatie
|
warmtepomp
|
benodigde producten

Subsidie warmtepomp voor uw woning

Sinds 10 september 2008 is er een subsidieregeling “Duurzame warmte voor bestaande woningen” beschikbaar. Deze subsidie is beschikbaar voor bestaande woningen welke vóór 1 januari 2008 zijn opgeleverd.

Tevens is het subsidiebedrag op de warmtepompen recent verhoogd met €1000,- tot €2000,- per apparaat, dit om het aantrekkelijker te maken een warmtepomp aan te schaffen. Het uiteindelijke bedrag is afhankelijk van de kWth (warmtevermogen) van de warmtepomp. tot en met 10 kWth is de subsidie het eerste jaar 500 euro per kWth. Boven de 10 kWth bedraagt de subsidie 250 euro per kWth. Agentschap NL geeft gemiddeld eenmalig 5.000 euro subsidie voor een water/waterwarmtepomp.

De subsidieregeling loopt door tot en met 2011.


Subsidieregeling provincie Drenthe
Met de Subsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren 2009, afgekort SEBB 2009, wil de provincie Drenthe u helpen energie te besparen in woningen. Dit betekent dat u als inwoner van deze provincie een bijdrage kunt krijgen in de aanschaf of installatie van energiebesparende maatregelen. Voor welke maatregelen dit geldt, vindt u in het onderstaande overzicht. Om voor subsidie in aanmerking te komen dient u eigenaar én bewoner te zijn van een woning in de provincie Drenthe. Bijkomende voorwaarde is dat uw woning vóór 1995 is gebouwd.

Subsidie gemeente Assen
U komt als inwoner van de gemeente Assen in aanmerking voor 5% extra subsidie bovenop de genoemde 20%. In totaal kunt u dus 25% subsidie ontvangen. Als inwoner van de gemeente Assen ontvangt u voor uw woning maximaal € 4.000,-- subsidie.

Bij een warmtepomp krijgt u subsidie op de installatie hiervan.

Voor het aanvragen van de subsidie voor warmtepompen kunt u terecht op de website van Senternovem: http://www.senternovem.nl/duurzamewarmte/

Bron: SenterNovem

Logo SenterNovem

 

banner